El projecte preveu la recuperació de l'òliba als entorns urbans de Montesquiu per fomentar la biodiversitat.
Aquesta espècie rapinyaire, es troba actualment greument amenaçada tot i que tradicionalment havia viscut en entorns urbans. El grup naturalista d'Osona dins del seu projecte de seguiment d'òlibes, té constància que anys enrere, aquesta espècie vivia també al campanar del nostre municipi.
La reintroducció es realitzarà mitjançant la tècnica del "hacking" que consisteix en posar els dos polls d'òliba dins una caixa niu col·locada a les golfes de l'església i alimentar-les fins que puguin caçar i viure de forma salvatge.
Les dues òlibes ja han nascut al centre de Recuperació de Fauna salvatge de Torreferrusa i es portaran a Montesquiu a inicis de la setmana vinent.
El projecte es treballarà també amb l'escola El Rocal ja que, abans de ser portades a la seva nova llar, les òlibes es presentaran als infants de l'escola en un taller per explicar les seves característiques, alimentació.., i seran els encarregats d'escollir-ne els seus noms.
T'agradaria formar part del projecte i ser una de les persones alimentadores de les òlibes fins que siguin capaces d'alimentar-se de forma autònoma?
Les persones interessades poden enviar un mail a montesquiu@montesquiu.cat o un whatsapp al 648.09.16.11 i des de l'Ajuntament ens hi posarem en contacte per coordinar una reunió per explicar i organitzar l'alimentació.