Resum del ple ordinari d'1 d'octubre de 2024

Dijous, 3 d’octubre de 2024

El cinquè Ple ordinari de l'any 2024, es va celebrar el dimarts 1 d'octubre a la sala de plens municipal i el podeu visualitzar al canal de YouTube de l'Ajuntament de Montesquiu.

 

▪️El Ple es va iniciar amb l'acta de la sessió anterior, donant compte dels decrets d'alcaldia, de les juntes de govern i de l'estat d'execució del pressupost. 4 primers punts en què l'alcalde va fer un resum del contingut de cadascun abans de passar a la part resolutiva del Ple.

 

▪️El cinquè punt, era la proposta d'aprovació del conveni amb la Generalitat per la Residència Els Tells. Al Ple ordinari de gener es va aprovar la sol·licitud del nou conveni amb la Generalitat, demanant convertir-les places públiques de col·laboradores a concertades i, tot i que ja es va facultar l'alcalde per signar el corresponent conveni, per transparència i participació política es va decidir passar el conveni complet al Ple perquè els representants en poguessin disposar. Amb la signatura d'aquest conveni, i després de la inspecció positiva del Departament de Drets Socials de la Generalitat, l'Ajuntament passa a ser definitivament el titular del servei.

 

☑️La proposta es va aprovar amb els 8 vots a favor dels representants presents a l'òrgan col·legiat, ja que la regidora Gemma Xofra de Som Montesquiu, havia excusat la seva absència.

 

▪️Al punt número 6 es va modificar l'acord de nomenament de la secretaria al registre civil, nomenant la Sra. Maria Jesús Llinàs com a secretària titular i la Sra. Helena Castany com a secretària suplent.

 

☑️La proposta es va aprovar per unanimitat.

 

▪️Al setè punt es va debatre la sol·licitud de cessió de la carretera c17z al seu pas pel tram urbà de Montesquiu.

Es va explicar que al PAM, Pla d'Actuació Municipal d'aquesta legislatura, hi ha inclòs, la transformació de la carretera c17 en una avinguda arbrada, per reduir el perill pels vianants que travessen diàriament la carretera, permetent la instal·lació de passos elevats i esquenes d'ase més efectives que les actuals, millorar l'aspecte visual de l'entrada del municipi, permetre l'adaptació i mitigació al canvi climàtic creant refugis arbrats en aquesta zona, aconseguir una via més amable per les persones i que permeti millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes.

Per aquests motius, fa temps que es treballa per buscar finançament i, per l'any 2025, s'han aconseguit dues subvencions per valor de 192.547 € i se n'ha sol·licitat una altra (encara no resolta) per valor de 150.000 € més.

Per poder executar aquest projecte, cal que la carretera sigui titularitat municipal i després de negociar amb la Generalitat la cessió del tram i poder fer efectives les subvencions, es va votar al Ple.

 

☑️La proposta es va aprovar amb 6 vots a favor de Som Montesquiu i el regidor no adscrit i 2 vots en contra d'Esquerra Republicana i Candidatura de Progrés.

 

▪️Al punt vuitè es va aprovar la posada a disposició al Departament d'Ensenyament del terreny de la nova escola d'educació primària de Montesquiu.

Després de més de dos anys de tràmits urbanístics i diferents aprovacions plenàries, la Comissió territorial d'urbanisme de Catalunya, va aprovar definitivament la modificació puntual de les Normes Subsidiàries per requalificar el terreny del camp de futbol com a equipament docent, amb els informes positius entre d'altres del Departament d'Ensenyament, Departament d'Esports i l'Agència Catalana de l'Aigua.

Per aquest motiu, es posa a disposició del Departament d'Ensenyament, una porció d'aquest terreny de 2.817,60 m2 per poder començar a planificar i projectar la nova Escola El Rocal.

 

☑️Sense cap pregunta ni comentari per part dels regidors de l'oposició, la proposta va ser aprovada amb els vots a favor de Som Montesquiu i els vots en contra d'Esquerra, Candidatura de Progrés i el regidor no adscrit.

 

▪️En el novè punt, es va aprovar la modificació de crèdit 4/2024. En què es van introduir per majors ingressos de noves subvencions 492.826 €. (Subvenció de millora de camins 11.770 €, subvenció de millora de la carretera de ribes. 161682 €, subvenció de millora de la xarxa d'aigua de la Diputació de 234.000 € i subvenció de mitigació del canvi climàtic al pati de l'escola de 85.402,81 €)

 

Es van introduir també per majors ingressos de romanent, 9.489,20 € de copagament de la subvenció de mitigació del canvi climàtic a l'escola, 17.964,74 € de copagament de la subvenció de la carretera, 1000 € per aprovar un conveni amb una protectora d'animals, 0,52 € d'amortització de crèdit i 3000 € de comissions bancàries.

La modificació va ser valorada per l'equip de govern com a molt positiva, amb gairebé 500.000 € en subvencions per continuar millorant el municipi gràcies al treball intern de sol·licitud de noves ajudes.

 

☑️La proposta va ser aprovada amb 6 vots a favor de Som Montesquiu i el regidor no adscrit i 2 vots en contra d'Esquerra i Candidatura de Progrés.

 

▪️El Ple va finalitzar amb l'apartat de precs i preguntes dels càrrecs electes i amb la invitació de l'equip de govern a la ciutadania, regidors i públic present a participar en l'acte de l'1 d'octubre que l'Ajuntament havia organitzat al pati del mateix Ajuntament.

Darrera actualització: 3.10.2024 | 08:51